Jezik:

MOJA ZGODBA


Kot otrok sem živela na kmetiji. Vedno sem gojila veliko ljubezen do psov. Poskusila sem z več pasmami psov kot so: kraški ovčar, bernski planšarski pes , koker španjel in zlati prinašalec. Leta 1995 sem kupila svojega prvega škotskega ovčarja Asa iz priznane psafrne Ashianty.  Njegovo zivljenje je bilo kratko, saj ga je skoraj pri 3 letih povozilo. Po njegovi smrti sem kupila še blue-merle psičko Shelly. Oba sta bila iz psarne Ashianty. Takrat sem ugotovila, da je to pasma zame. Njihova eleganca,dolga dlaka ,ki plapola v vetru , njihov nežen karakter in pogled, ti popolnoma očara dušo in srce. Tako sem leta 2009 kupila samičko Megy ki je začetnica moje vzreje in sem zelo ponosna nanjo, isto leto pa se  samčka Barona, ki sem ga poimenovala As. A izkazalo se je, da je to res nesrečno ime saj smo ga morali pri 5 letih uspavati zaradi 2 klopnih bolezni . Leta 2014 sem registrirala psarno At intermittent lake.Ob presihajočem jezeru. Ker živimo blizu Cerkniškega jezera, največjega presihajočega jezera v Evropi. Leglo A smo dobili 31.avgusta 2014 . Mama je bila naša Megy , oče pa češki samec Eastwood Leawrey.  Dobili smo 4 mladičke. Izbrano samičko v leglu Arrely, Arrely Shooting Star smo obdržali doma, Amazing Summer Grace-*Gina* zivi v Muti in je bila zelo uspesna na 2 razstavah.Ashes Wind of Fall-*Rubi* živi na Ptuju , bratec Mex- Atil Blowing Wisdom pa srečno živi  v Dvoru. Leta 2015 sem iz Madžarske uvozila Madoxa-Good Luck for Life in Sherborne, sina Evropskega prvaka Eu.CH Nyitramenti Eusebio. Naslednje leto sem ponovno uvozilo blue-merle samičko Charmin-" Dallinaire Mystic Charm. Hčerko Multi šampiona in zelo uspešne razstavne psicke.

Tako se je začela moja vzreja...

 

 

O NAS

 

 Pes je srečen v naravi, v gozdu, na travniku, da se lovi, poležava na kavču, hodi na sprehode in je zvest lastniku, nosi žogice... Tako življenje jim tudi omogočim. 

Živimo v naravi, obkroža nas veliko gozda. Psi odraščajo z otroki in so hranjeni s kvalitetno hrano. 

Previdno izbiramo lepe, zdrave in prijazne plemenjake, parimo v smislu ne-podvajanje napak in Vzrejamo škote (klasičnega tipa) škotskega ovčarja, z ne preveč bujno dlako in seveda take ki ustrezajo standardu te pasme ter redno uvažamo novo kri. Izogibamo se agresivnim in plašnim linijam. Vzrejamo vse 3 barve, nekajkrat na leto imamo mladičke. Mladički so pred odhodom v nov dom socializirani, vajeni drugih psov, otrok, različnih zvokov...

 

Da se prepričate nas lahko, kadar koli obiščete!